Vrijwilligers voor verbouwen studiecentrum Collectie Brands

NIEUW DORDRECHT - Het studiecentrum en rariteitenkabinet voor de Collectie Brands in Nieuw Dordrecht zoekt vrijwillige timmerlieden.
De vrijwilligers moeten het interieur van het nieuwe museum gaan bouwen. De stichting die de Collectie Brands beheert steekt het beschikbare geld in de nieuw- en verbouw.
Met het geld wordt de boerderij waar Jans Brands jarenlang een enorme verzameling opbouwde opgeknapt. Naast de boerderij wordt een nieuw kennis-, cultuur- en beleefcentrum gebouwd rond de collectie. Als het interieur door vrijwilligers gemaakt word kan geld bespaard worden. De timmerlieden mogen rare kabinetten bouwen voor de collectie, aangezien een deel van de verzameling van Jans Brands ook een rariteitenkabinet is.
Brands' collectie bestaat onder meer uit regionale en landelijke verzamelingen over Drenthe, de Tweede Wereldoorlog, kerkgeschiedenis en taalwetenschap. De omvangrijke collectie Brands is van grote cultuur historische waarde, zo bepaalde de provincie. Na de verbouwing blijft Jans Brands zelf in het voorhuis van de boerderij wonen en gaat aan de slag als vrijwilliger van het museum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl