Celstraf na inbraak en vernieling in Westerbork

WESTERBORK - Een 22-jarige Westerborker is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, voor inbraak en vernielingen in een kerk, fietsenzaak en een tennisvereniging.
De Westerborker deed dit samen met een 19-jarige Beilenaar en een 19-jarige man uit Balkbrug. De Beilenaar kreeg 210 uur werkstraf, waarvan zestig voorwaardelijk.
De Westerborker pleegde de inbraak in de kerk samen met een 19-jarige man uit Beilen en een 19-jarige man uit Balkbrug. Na de inbraak vlogen de drie met hun auto uit de bocht, waardoor ze tegen een pergola in een tuin botsten. Daarna reed het trio gewoon door.
Al eerder pleegden de Westerborker en Beilenaar inbraken bij een fietsenzaak. Daar haalden ze dertien nieuwe fietsen weg, een laptop, een camera en 700 euro uit de kassa.
De man uit Balkbrug, die maar bij één inbraak hielp, moet zestig uur onbetaald werken. Samen moeten de drie mannen ruim 4300 schade vergoeden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl