Veel animo bijeenkomst Hoogeveense Molukkers

HOOGEVEEN - Ongeveer 200 Molukkers bezochten dinsdagavond een bijeenkomst, die door de gemeente was georganiseerd in reactie op de brand in een Molukse kerk. En dat was veel meer dan verwacht.
In de nacht van zondag op maandag waren er branden in de Molukse kerken van Hoogeveen en Nijverdal en in Assen was er sprake van een poging tot brandstichting bij de Rehobot-kerk. Over de oorzaak van de branden kwamen tijdens de bijeenkomst geen nieuwe feiten naar buiten.
Verwarring
Vooral berichten over de mogelijke betrokkenheid van Molukkers bij de branden zorgt voor emoties en verwarring bij vooral de oudere Molukkers. De brand kan zijn gesticht uit onvrede met het beleid van de Kerkvoogdijraad, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van Molukse kerken. Die raad heeft veel geld verspeeld met louche beleggingen, geld dat bedoeld was voor onderhoud en de bouw van kerken.
Kalmte
Waarnemend-burgemeester De Boer riep iedereen op tot kalmte. De Molukkers in Hoogeveen gaan kerken in het gebouw van Stichting Salawaku, waar ook de bijeenkomst was. Voor de Molukse gemeenschap in Oosterwolde was er maandagavond een bijeenkomst. De brandstichting in de Molukse kerk in Assen zorgt ook daar voor onrust en vragen, zodat die kerkenraad donderdag een informatieavond houdt.
Assen
De Molukse kerk in Assen verhuist eenmalig naar Bovensmilde. De Rehobothkerk wordt schoongemaakt na de poging tot brandstichting afgelopen zondagnacht. Het lukt de schoonmakers niet om het schoonmaakwerk vóór het weekend klaar te hebben. De Molukse dienst wordt daarom zondag in Bovensmilde gehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl