PvdA wil rem op debat CO2-opslag

ASSEN - De statenfractie van de PvdA wil stoppen met het maatschappelijk debat over de ondergrondse opslag van CO2 in noordelijke gasvelden.
De PvdA wil wachten op de resultaten van een experiment in Barendrecht. Over het doorgaan daarvan moet het nieuwe kabinet nog een besluit nemen.
Maar VVD-gedeputeerde Tanja Klip legde woensdagmiddag de oproep van de PvdA-fractie naast zich neer. Ze wees op de grote maatschappelijke onrust is. Ze zei niet in te zien waarom je nu op de rem zou moeten trappen met het voeren van een discussie, of Barendrecht nu doorgaat of niet.
Bij de PvdA-fractie was ook verwarring ontstaan door uitlatingen van een topambtenaar op een informatieavond in Ekehaar. Die zei dat de opslag van CO2 in gasvelden in het noorden kan beginnen, ook al gebeurt er nog niets in Barendrecht. Demissionair Minster Maria van der Hoeven van Economische zei eerder dat de ervaringen met CO2-opslag in Barendrecht doorslaggevend zijn voor een besluit om dat elders ook te doen. Gedeputeerde Tanja Klip zei woensdag te vertrouwen op de woorden van de minister, maar was het met de PvdA eens dat een overheid met één mond moet spreken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl