Oude kelder Meppel zichtbaar

MEPPEL - De Middeleeuwse kelder in Meppel is vanaf donderdag te bewonderen.
De vijftiende eeuwse kelder heeft twee zuilen en een kruisgewelfdak en is de oudste kelder van Drenthe. De kelder zit onder een winkelpand aan de Hoofdstraat 59. Om er een kijkje te nemen moeten geïnteresseerden wel eerst naar binnen in de kledingwinkel van Hans Veelo. Veeloo is al sinds 1987 eigenaar van het pand en laat in samenwerking met Stichting Oud Meppel de kelder zien door glasplaten.
Het terrein werd als bouwkavel verkocht door de plaatselijke kerk en bebouwd in de periode 1454-1458. Het betreft hier één van de oudste woonhuizen in Meppel. Aan de buitenmuur van het pand is een informatiepaneel aangebracht waarop de geschiedenis van het pand en van de kelder met foto's en tekst te bewonderen is. Het informatiepaneel is woensdag onthuld. De Archeologische Vereniging van Meppel mag de kelder gebruiken om daar in de toekomst Middeleeuwse vondsten te stallen.
(foto's Daan Prest en Wilbert Bijzitter Meppeler Courant)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl