B en W hebben vertrouwen in FlorijnAs

ASSEN - Veel vragen donderdagavond tijdens een informatieavond voor raadsleden van de gemeente Assen over het plan FlorijnAs.
Het plan voor een stadbedrijvenpark in het noorden van de stad, woningbouw in het Havenkwartier, een vaarroute langs de binnenstad, een nieuw station met stationsplein, natuurontwikkeling in Assen-Oost en een bedrijventerrein met een tweede treinstation in het zuiden kost 1,5 miljard euro.
220 miljoen euro komt van de overheid en de rest moet betaald worden private investeerders. Ondanks de sombere economische tijden ziet wethouder Henk Matthijsse het plan zitten. Het geld voor gespreid uitgegeven over een periode van twintig jaar. Het feit dat in het Messchenveld en het Peelerpark nog lang niet alle bedrijfskavels verkocht zijn, is voor de wethouder geen reden om af te zien van honderd hectare nieuw bedrijventerrein in Assen-Zuid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.