RTV Drenthe klaar voor de toekomst

ASSEN - RTV Drenthe gaat veranderen. Vanaf 4 oktober heeft de Drentse regionale omroep nieuwe jingles, leaders, tv-decors en website en een vernieuwde radioprogrammering op werkdagen.
Ook na alle veranderingen blijft "Altijd in de buurt" het vertrouwde motto.
RTV Drenthe is in de loop der jaren veranderd in een multimediabedrijf waarin radio, tv en internet zijn geïntegreerd. Een nieuwe vormgeving, met een opvallende rol voor een rood vierkant, onderstreept die eenheid.
TV
De studio van TV Drenthe is een heldere lichte ruimte geworden, die zorgt voor een moderne uitstraling. Dit wordt ondersteund door nieuwe muziekvormgeving. Met een echt Drents geluid, want Erikah Karst, Martijje Lubbers en Fake ten Caat hebben, samen met de Utrechtse zangeres Natasja den Toom alle leaders en tunes ingezongen.
Ook in de programmering zijn er veranderingen te merken. De avonduitzending van TV Drenthe begint om 17.30 uur met een herhaling van het themaprogramma van de avond ervoor. En na het NOS Journaal volgt het regionale nieuws met de nieuwe titel 'Drenthe Nu'.
RADIO
Drenthe Nu is ook de naam van de nieuwsuitzendingen op Radio Drenthe. Met langere uitzendingen van 7.00-9.00, 12.00 -13.00 en 16-18.00 uur. Alle doordeweekse radio-programma?s van 7.00-18.00 uur worden gepresenteerd. Het serviceprogramma "De Brink" begint een uur eerder, om 9.00 uur. Het nieuwe programma "De eS" is er van 13.00?16.00 uur, met ruimte voor het sentiment en de verhalen van de jaren 70 en 80 en de muziek van toen en nu.
INTERNET
Naast Radio en TV Drenthe wordt ook de internetsite aangepast. De nieuwe vormgeving is vanaf maandag ook op deze pagina's terug te zien. Uitzending gemist is samen gevoegd met de radio- en televisie-gids, wat zorgt voor duidelijk overzicht van alle programma's. De agenda is voortaan terug te vinden op de website, zodat bezoekers eenvoudig terug kunnen vinden wat er te doen is in de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl