ADO pakt punt bij slordig Heerenveen

261c97844bc4ef43c12577b2002dbfa9_wpicture1_1.jpg
261c97844bc4ef43c12577b2002dbfa9_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - ADO Den Haag heeft zondag een punt veroverd door sc Heerenveen in Friesland op 0-0 te houden.
De thuisclub kreeg daarmee te weinig, maar speelde eigenlijk ook niet goed genoeg om drie punten te

kunnen claimen.
In de eerste helft was Heerenveen de bovenliggende partij, al was het krachtsverschil nihil. De betere kansen waren wel voor de Friezen. Met name Luciano Narsingh had in de eerste helft kunnen scoren, maar de vervanger van Oussama Assaidi - die na hamstringklachten wel weer op de bank zat - liet twee goede kansen liggen. De aanvaller werd door Bas Dost alleen voor het Haagse doel gezet, maar twijfelde en schoot naast.
Vlak voor rust pikte Narsingh een diepe bal op, omspeelde Timothy Derijck maar stuitte vervolgens op doelman Gino Coutinho. Tussendoor was Heerenveen vooral gevaarlijk geweest via kopballen van Dost, Mika Väyrynen en Kelvin Jong-a-Pin, maar in geen van de gevallen was de inzet op doel.
ADO Den Haag, na zeven speelronden de verrassende nummer zes in de eredivisie, werd maar één keer dreigend. Uiteraard door het gevaarlijke duo Wesley Verhoek en Dmitry Boelikin. De voorzet van Verhoek werd door de Russische spits knap op het Friese doel gekopt, maar Kevin Sturh-Ellegaard had een uitstekende reflex in huis.
Bij Heerenveen keerde Narsingh na rust niet terug. Oussama Assaidi maakte zijn rentree, waardoor de weer fitte Roy Beerens als rechtsbuiten kon gaan spelen. Het leverde direct gevaar op, maar Coutinho had een knappe redding in huis op het schot van Dost. De doelman had bovendien het geluk dat de bal vervolgens naast hobbelde.
Daarna stapelde het aantal fouten in de Heerenveense opbouw zich op en kreeg ADO Den Haag steeds vaker de kans uit de counter gevaarlijk te worden. De beste kans was voor Boelikin, maar na mistasten van Arnold Kruiswijk kopte de spits rakelings voorlangs. Heerenveen kwam uiteindelijk nog goed weg met een punt, toen de ongelukkig spelende Daryl Janmaat een Haagse voorzet op zijn eigen lat kopte.
'Met alle respect voor ADO Den Haag, maar hier in het Abe Lenstrastadion, moeten wij ze verslaan', vond de Drentse spits Bas Dost, die bekende 'gefrustreerd' te zijn door de tweede thuisremise op rij. Maandag meldt hij zich bij Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd zaterdag tegen de Oekraïne.'Het is geweldig dat ik erbij zit, maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik er nú nog geen zin in heb. Je eigen club is het belangrijkste en je moet vaststellen dat het sinds Vitesse thuis niet denderend is geweest.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl