Volkers: 'Hake goede optie'

VOETBAL - FC Emmen-directeur Gerrit Volkers vindt René Hake 'een goede optie' om hoofdtrainer te worden van FC Emmen.
Zondag liet René Hake, de huidige beloftentrainer van landskampioen FC Twente, RTV Drenthe weten dat hij is benaderd door de clubleiding van de Drentse club en dat hij het een eer vindt dat zijn oude werkgever contact zocht met hem.
Hake was tot 2005 jarenlang werkzaam op de Meerdijk, eerst als jeugdtrainer en daarna als Hoofd Opleidingen. 'Daarom is het ook een goede optie. Hij kent de club goed. Bovendien is hij hier succesvol geweest met de jeugd en ook bij Twente doet hij het uitstekend', aldus Volkers die benadrukt dat - ondanks dat er een gesprek heeft plaatsgevonden - er nog geen 'zaken' gedaan worden. 'Daarvoor nemen we de tijd. Dat kunnen we nu ook doen omdat Azing Griever zijn benodigde studiepunten heeft gekregen van de KNVB. We willen de juiste man aantrekken, die precies in ons plaatje past en dus ook in de samenwerking met Heerenveen prima rendeert. Bovendien is René niet onze enige optie. Op dit moment zijn we met nog twee anderen serieus in gesprek.'
Maar ondanks die andere opties lijkt Hake de meest belangrijke kandidaat, ondanks dat hij nog een vierjarig contract heeft bij de club uit Enschede. Er gaan zelfs geluiden op dat Twente de overgang van Hake niet in de weg zal staan. Op zich ook niet geheel onlogisch gezien de clausules die tegenwoordig worden opgenomen in de contracten, waarin staat dat positieverbetering niet kan worden tegen gehouden.
Volkers laat tenslotte weten dat de nieuwe trainer wat hem betreft op 1 januari moet beginnen. 'Dat kan natuurlijk iets later maar ook eerder zijn, gezien zijn eventuele werkzaamheden bij zijn huidige club en welke signalen uit de spelersgroep en van onze huidige trainer komen. Maar die hebben op dit moment hele andere prioriteiten, namelijk het halen van punten.'
Foto: FC twente.nl

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.