Yudhoyono zegt staatsbezoek af

670492ed2085c081c12577b300321e11_wpicture1_1.jpg
670492ed2085c081c12577b300321e11_wpicture1_1.jpg
ASSEN - De Indonesische president Yudhoyono heeft zijn staatsbezoek aan Nederland op het laatste moment afgezegd. Hij zou woensdagochtend in Nederland aankomen.
President John Wattilete de Zuid-Molukse regering in ballingschap (RMS )wilde dat Yudhoyono werd gearresteerd bij aankomst in Nederland wegens het schenden van mensenrechten en zware mishandeling. Daartoe dient dinsdagmiddag voor de rechtbank in Den Haag een kort geding dat de RMS heeft aangespannen. De Indonesische president vindt het kort geding een belediging voor Indonesië en ziet daarom af van zijn bezoek.
Assen wordt in de Molukse gemeenschap nog steeds gezien als het bolwerk van de RMS. De sfeer in de Molukse gemeenschap is geladen vanwege de komst van de Indonesische president en de kerkbranden in Hoogeveen, Nijverdal en Assen kunnen hier volgens Wattilete wel eens mee te maken hebben.
Het staatsbezoek van Yudhoyono zou het eerste zijn van een Indonesische president aan Nederland sinds Soeharto in de jaren zeventig ons land bezocht. Op het programma stonden onder meer ontmoetingen met koningin Beatrix en premier Balkenende. Er zouden afspraken worden gemaakt over intensievere samenwerking op het gebied van politiek, handel en veiligheid. Donderdag zou Yudhoyono een krans leggen bij het Nationaal Monument op de Dam. De RMS wilde die dag een betoging in Den Haag houden.De voorbereidingen voor die Molukse protestmanifestatie 'Tifa Tjakalele' gaan voorlopig door.
(bron NOS)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl