'Politie kan grote fraudezaken niet aanpakken'

WIJSTER - De politie en de recherche in Drenthe hebben te weinig mensen om grootschalige fraudezaken goed aan te kunnen pakken. Dat zegt transportondernemer Altinus Klaassen uit Wijster.
Klaassen werd in 2007 naar eigen zeggen slachtoffer van een omvangrijke fraudezaak. Klaassen ging voor een miljoen euro het schip in. Dinsdag besteedde TROS Opgelicht uitgebreid aandacht aan die zaak. Volgens Klaassen heeft de recherche in Hoogeveen hem gezegd dat er een capaciteitsprobleem is.
Korpschef Frans Bakker van de Drentse politie erkent dat de recherche niet de capaciteit heeft om alle fraudezaken volledig te kunnen onderzoeken. Volgens de korpschef kan de recherche maar een derde van de gemelde zaken echt uitzoeken. Ook wijst hij er op dat een aantal grote zaken, zoals de moord in huize ABC in Meppel, veel inspanning vraagt van de politie. Volgens Bakker hebben ook andere korpsen met capaciteitsproblemen te maken.
Foto: AK Transport

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl