NS en ProRail testen speciale winterdienstregeling

ASSEN - De treinen rijden zondag niet volgens de normale dienstregeling, maar volgens de speciale winterdienstregeling. De NS en ProRail testen of deze dienstregeling in de praktijk functioneert.
De NS en ProRail werken samen aan het winterbestendig maken van het spoor. Het testen van een speciale winterdienstregeling is daar onderdeel van. De meeste treinreizigers moeten vanwege de test zondag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer vijf minuten. Voor een klein deel van de reizigers kan de vertraging oplopen tot een half uur of langer. Ook kan het op een aantal trajecten drukker zijn dan normaal, omdat veel treinen niet via de gebruikelijke trajecten rijden. Daardoor kan het ook voorkomen dat reizigers vaker moeten overstappen dan normaal.
Afgelopen winter was er veel vertraging met treinen door 't slechte weer. Voor deze winter moet de voorbereiding een stuk beter zijn.
De NS meldt op haar website de aangepast reisschema's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl