Dierenpark onderhandelt met investeerders

EMMEN - Het Dierenpark Emmen is in onderhandeling met twee investeerders over deelname aan de bouw van het nieuwe dierenpark op de es in Emmen.
Dat maakte woordvoerder Elbert Dijkgraaf van de raad van commissarissen donderdagavond bekend in de commissievergadering van de gemeente.
Eerder deze week werd bekend dat de eerste fase van het project 190 miljoen euro kost. Dat betreft de bouw van het nieuwe belevingspark, waarvoor het dierenpark het geld bijeen moet brengen. Wel heeft in 2008 de raad al 65,5 miljoen euro beschikbaar gesteld als verplaatsingsvergoeding, geld dat gedekt wordt door woningbouw op de plek van de huidige dierentuin. Dat betekent dat het park zelf nog een gat van 124,5 miljoen euro moet dichten.
Donderdagavond werd bekend dat de raad van commissarissen op zoek is naar een grote investeerder, die zo'n 65 miljoen euro op tafel legt. De kans dat dit lukt schat commissaris Dijkgraaf hoog in. Het gat dat dan nog overblijft wordt gedicht met geleend geld. De kans dat er nog grote subsidiebedragen voor dit deel van het Atalanta-project binnenkomen, schat Dijkgraaf laag in. Overigens was het park aanvankelijk 32 hectare groot. Het plan is nu bijgesteld tot 22 hectare, waardoor de kosten zijn gedaald van ruim 300 miljoen naar 190 miljoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl