Drentse burgemeesters niet voor vuurwerkverbod

ASSEN - Asser burgemeester Sicko Heldoorn is het eens met de Rotterdamse burgemeester dat er teveel kruit zit in legaal consumentenvuurwerk. Ook de burgemeesters van Emmen en Noordenveld vinden dat juist illegaal vuurwerk en zelfgemaakte bommen moet worden aangepakt.

Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam vindt dat er inmiddels zoveel kruit in bijvoorbeeld legale vuurpijlen zit, dat er ongelukken gebeuren als het niet goed wordt gebruikt. Ook andere burgemeesters, met name van de grote gemeenten, vinden dat er iets moet gebeuren.

Drentse burgemeesters

Burgemeester Sicko Heldoorn van Assen noemt illegaal vuurwerk en de zelfgemaakte bommen het grootste probleem. Wel zegt hij dat de regels van legaal vuurwerk niet verruimd moeten worden.

Cees Bijl, burgemeester van Emmen, vindt het belangrijk om de regels Europees op elkaar af te stemmen. "Als je het legale vuurwerk onaantrekkelijker maakt, dan zal men sneller naar het illegale vuurwerk gaan. Verder moet je het onverantwoord gebruik van vuurwerk harder aanpakken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.