René Hake trainer FC Emmen

VOETBAL - René Hake is met onmiddelijke ingang benoemd tot nieuwe trainer van FC Emmen. De 38-jarige Drent komt over van landskampioen FC Twente, waar hij trainer is van de beloften.
Hake heeft een contract getekend tot 2014 en begint volgende week met zijn werkzaamheden bij de Drentse club. Tot die tijd moet hij nog een aantal zaken afhandelen bij de club uit Enschede.
De huidige trainer, Azing Griever, keert terug in zijn rol als technisch manager en zit vrijdagavond voor het laatst op de bank tijdens de wedstrijd tegen Telstar. Het is dan bovendien zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal.
René Hake is geen onbekende in Emmen. Hij was eind jaren negentig en in het begin van het nieuwe millenium jarenlang jeugdtrainer en later Hoofd Opleidingen bij de Drentse club. In 2005 vertrok Hake bij Emmen om de overstap te maken naar FC Twente. Dat deed hij na een zeer succesvolle periode op de Meerdijk. Hoogtepunt was zonder twijfel dat begin 2000 de C-, B- en A-junioren van Emmen gezamenlijk actief waren op het hoogste niveau, de eredivisie. Ook bij Twente was Hake succesvol. In zijn tweede seizoen als trainer van de A-junioren pakte hij de landstitel. Vorig jaar werd hij door de club uit Enschede gepromoveerd tot trainer van de beloften.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl