Ook Achmea eist kwaliteit van ziekenhuizen

ASSEN - Ook zorgverzekeraar Achmea eist dat ziekenhuizen en specialisten uiterlijk in januari kwaliteitseisen vaststellen waarmee kan worden bepaald of de zorg op het gebied van borstkanker goed genoeg is.
Achmea heeft eerder soortgelijke afspraken gemaakt met specialisten op het gebied van slokdarmkanker. Als ziekenhuizen en specialisten niet op tijd met duidelijke normen op de proppen komen, sluit Achmea zwaardere stappen niet uit, zegt een woordvoerster.
CZ baarde enkele weken opzien door simpelweg een lijst op te stellen van ziekenhuizen die naar de mening van de zorgverzekeraar onder de norm presteren. Op die lijst staan de ziekenhuizen van Coecorden/Hardenberg en Hoogeveen. CZ kreeg veel bijval, maar ook kritiek.
CZ publiceert donderdag iets na middernacht de totale kwaliteitslijst borstkankerzorg op internet. Die lijst is de afgelopen week gewijzigd. Dat komt doordat ziekenhuizen ook de aantallen operaties per schooljaar door mogen geven in plaats van per kalenderjaar. Dat pakt voor twee ziekenhuizen gunstig uit. Zij stijgen waarschijnlijk naar de categorie 'matig'. Welke dat zijn is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl