'Proef met CO2-opslag moet doorgaan.'

46bf131ab2bd797bc12577bc004cb904_wpicture1_1.jpg
46bf131ab2bd797bc12577bc004cb904_wpicture1_1.jpg
ASSEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord en MKB Noord willen dat het kabinet Rutte doorgaat met het proefproject voor opslag van CO2 in de Noordelijke bodem.
Volgens het regeerakkoord wil het nieuwe kabinet CO2-opslag pas toestaan nadat er eerst vergunningen zijn verleend voor één of meer nieuwe kerncentrales. Maar dat vinden zowel VNO-NCW Noord als MKB Noord een slecht idee, omdat zo'n project juist voor de noordelijke economie een goede ontwikkeling zijn. Voor CO2-opslag zou subsidie beschikbaar komen en noordelijke bedrijven zouden volop kennis, technologie en ervaring kunnen gebruiken bij het project.
De Natuur en Milieufederaties Groningen en Drenthe zijn fel tegenstander van kernenergie. Wel vinden zij dat er een verplichting blijft liggen om tot verregaande reductie van CO2-uitstoot te komen. 'Door het toestaan van kerncentrales als voorwaarde te verbinden aan CO2-opslag chanteert het kabinet discussies over klimaatbeleid.'
Het kabinet Rutte is donderdag officieel begonnen. Na de beëdiging was er de traditionele bordesscène met Koningin Beatrix (foto).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.