Lot Dierenpark Emmen nog onzeker

EMMEN - In de gemeenteraad van Emmen vinden alle fracties dat het Dierenpark Emmen behouden moet blijven. Maar over de manier waarop zijn de meningen verdeeld.
Een raadscommissie besprak donderdagavond drie varianten voor behoud van het dierenpark. Niets doen was voor geen enkele fractie een optie. Maar de keuze gaat nu tussen failliet laten gaan (met doorstart) of een duurdere reorganisatie met daaraan gekoppeld een sociaalplan voor personeel dat moet afvloeien. Onderdeel van een reorganisatie is een reductie van 30 procent van het personeelsbestand. Diverse partijen worstelden met de vraag of het wel ethisch is om het personeel via een faillissement keihard op straat te zetten.
De collegepartijen (PvdA, CDA en VVD) willen ook van het college weten of het mogelijk is om een definitief besluit pas in december te nemen. Dan moet het college van B en W wel met een voorstel komen om het voortbestaan van het park financieel veilig te stellen. Afgelopen maandag presenteerde het onderzoeksbureau UNO een rapport waaruit bleek dat het Dierenpark Emmen op de rand van de afgrond staat. Zonder hulp is het geld in november op. Het totale tekort over 2010 loopt op tot 5 miljoen euro.
Volgende week komt het college van Emmen met een voorstel voor de toekomst van het dierenpark. Op donderdag 21 oktober staat dat voorstel op de agenda van de raadsvergadering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl