Groot herstelproject De Wolden: de brink in Ten Arlo

HOOGEVEEN - Meebetalen aan herstel van natuur en landschap in ruil voor het langer laten voortbestaan van de hoogspanningslijn Hoogeveen - Zwolle.
Dat is wat beheerder Tennet van het Nederlandse electriciteitsnet de komende tijd in Drenthe en Overijssel doet.
De oude afspraak was afbreken, maar Tennet heeft de lijn nog nodig, omdat het transport van electriciteit alsmaar toeneemt. Daar komen straks ook nog eens de twee nieuwe energiecentrales in de Eemshaven bij. De electriciteit daarvan moet ook over de lijn Hoogeveen - Zwolle. Tennet geeft tien miljoen in ruil voor het voortbestaan van de lijn. De gemeente De Wolden krijgt 1,1 miljoen van die tien. Daarvan worden vier landschapsprojecten betaald: herstelwerk bij het Reestdal en het oude diep, herstel van het landschap bij Broekhuizen en Zuidwolde en het opnieuw aanleggen van de brink in Ten Arlo.
Vrijdag was de aftrap van het grootste herstelproject in de Wolden: de brink in Ten Arlo. Volgend jaar moet het werk klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl