FC Emmen en Telstar in evenwicht

PROVINCIE - FC Emmen heeft met 3-3 gelijk gespeeld tegen Telstar. In een wedstrijd die moeilijk op gang kwam was Emmen de ploeg die het meeste aanspraak had op een overwinning.
Lang leek het ook die kant op te gaan, maar uiteindelijk was de wedstrijd voor Emmen net een paar minuten te lang.
Kansen waren er wel voor FC Emmen. Sterker nog; de eerste kans van de wedstrijd betekende meteen een treffer. Ruud ter Heide scoorde op zijn verjaardag na een goede aanval de openingstreffer voor de Emmenaren. 6 minuten later stond het alweer gelijk. Olenski profiteerde van het feit dat FC Emmen even met tien man speelde in verband met een blessure van Stolten. Hij ontsnapte aan de verdediging van Telstar en stiftte knap binnen. Daarna brak er een slordige fase in de wedstrijd aan en was iedereen op de Meerdijk blij, toen de thee klaar stond.
In de tweede helft bleef het rommelig, maar werd de wedstrijd wel aantrekkelijker. Na 5 minuten viel vanuit het niets de goal voor Telstar. Fafiani haalde plotseling uit en schoot de bal achter Zeinstra.
De Telstar-defensie leverde de bal 5 minuten later simpel in bij Hans Denissen. De aanvaller profiteerde en maakte weer gelijk. 2-2. Na die gelijkmaker was de beste kans voor Emmen. Eldridge Royer schoot voor een leeg doel over. 7 minuten later was het dan wél raak. Ruud ter Heide scoorde zijn tweede goal van de avond na een prachtige aanval. Emmen kreeg daarna veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat verzuimde de ploeg. Waar iedereen bang voor was gebeurde uiteindelijk ook. Plat maakte zijn kans wél af en zo was het 3-3. Een gelijkspel dat voor Emmen ongetwijfeld voelt als een nederlaag. FC Emmen staat nu 14e op de ranglijst en moet volgende week naar Rotterdam om het op te nemen tegen Sparta.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl