Overbruggingskrediet Dierenpark Emmen

EMMEN - Het college van Emmen stelt de gemeenteraad voor om het Dierenpark Emmen 1,4 miljoen euro renteloos te lenen. Dat geld is bedoeld om het park te laten overleven tot de jaarwisseling.
Zonder dat geld is half november de kas van het Dierenpark leeg.
Het college kiest niet voor de weg van een faillissement met doorstart, maar kiest voor reorganisatie. daarbij worden aanbevelingen gevolgd van het adviesbureau UNO. Een saneringsplan en reorganisatieplan dienen op 1 december door alle partijen, zoals de vakbonden, getekend te zijn. Is het akkoord er dan nog niet, dan wordt alsnog het overbruggingskrediet ingetrokken.
Het college is als onderdeel van de sanering bereid af te zien van de jaarlijkse huurinkomsten van de Traverse. Dat is een kleine vier ton per jaar. Het collegevoorstel betekent ook dat de gemeenteraad pas in december besluit tot verdere financiële hulp aan het park voor de periode tot 2015. Daarover meldt het voorstel nu nog niets. De raad bespreekt het voorstel donderdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl