Extra geld provincie voor Dierenpark

ASSEN - Gedeputeerde Janny Vlietstra is in principe bereid om mee te betalen aan de bouw van het nieuwe themapark op de es in Emmen.
Tot dusver stak de provincie onder andere tientallen miljoenen euro's in het verbeteren van de bereikbaar van het park, maar niet in de bouw zelf. Maar nu de bouwkosten hoger uitvallen, voert de gedeputeerde met de gemeente Emmen alsnog gesprekken over een aanvullende bijdrage.
De bezorgde statenfracties van PvdA en VVD riepen eerder deze week het college van gedeputeerde staten op om niet aan de kant te blijven staan, nu duidelijk is geworden dat het park bijna failliet is. Maar dat directe gevaar wordt door de gemeente afgewend met een lening van 1,4 miljoen, waar de gemeenteraad donderdagavond mee instemt. En als in november over een reorganisatie en sanering een akkoord wordt bereikt met alle partijen, dan wordt in december ook het park voor de komende vijf jaar uit de brand geholpen. Dus daar hoeft gedeputeerde Janny Vlietstra niet bij te springen.
De provincie investeert al in andere onderdelen van het Atalanta-project. Daarvoor legt de provincie 80 miljoen euro op tafel, geld dat deels komt uit het potje ter compensatie van het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Dat geld wordt gestopt in bijvoorbeeld zaken als de Hondsrugtunnel, een nieuw plein en de ontsluiting naar de autoweg N34. Maar echt geld stoppen in de bouw van het dierenpark is nieuw. Nu de bouwkosten hoger uitvallen dan eerder geraamd (190 miljoen in plaats van 150 miljoen euro) wil gedeputeerde Vlietstra helpen dat gat te dichten. Bedragen wil de gedeputeerde nog niet noemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl