Reddingsplan Kip Caravans mislukt

HOOGEVEEN - Het reddingsplan voor Kip Caravans is mislukt. De 62 personeelsleden staan definitief op straat.
De curator heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met de meest serieuze overnamekandiaat.
Die ging niet akkoord omdat de tijd voor Kip te krap is voor een goede vertegenwoordiging op de Carvanbeurs in Utrecht. Het caravan-bedrijf ging eind vorige maand failliet. Op een bedrag van 50.000 euro ketste een doorstart met 42 werknemers af. Het CDA in provinciale staten is verbijsterd over het feit dat het de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) is, die uiteindelijk de doorstart heeft geblokkeerd vanwege volgens de bonden 'een lullig bedrag'.
Vermoedelijk wordt het bedrijf nu in onderdelen verkocht. Er is belangstelling voor afzonderlijke onderdelen van Kip Caravans. Tot de boedel van de caravanbouwer behoren de fabriek in Hoogeveen, de merkrechten op namen als Kip, Avento, Chateau en HomeStart, een voorraad van zo?n vijftig nieuwe caravans en een voorraad onderdelen.
De Noordelijke OntwikkelingsMaatschappij is overvallen door het bericht dat het bedrijf dat KIP wilde doorstarten zich heeft teruggetrokken. Volgens NOM-bestuurder Geert Buiter werd nog overleg gevoerd met de gemeente Hoogeveen. Volgens de curator van KIP-caravans is de overname gestrand op een bedrag van 50.000 euro. Maar volgens Buiter gaat het om een veel hoger bedrag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl