Piesche in basis FC Emmen, Stolte op bank

VOETBAL - Marcel Piesche is de verrassende nieuwe naam in de basisopstelling van FC Emmen in de uitwedstrijd tegen Sparta.
De rechtervleugelverdediger vervangt op die positie Johnny de Vries die doorschuift naar het middenveld. Richard Stolte is zijn basisplaats kwijtgeraakt, de middenvelder begint op de bank.
Piesche is de enige nieuweling in de basiself van de nieuwe trainer René Hake, die afgelopen maandag aan zijn nieuwe klus begon. Wel heeft de oud-trainer van de beloften van FC Twente het elftal van Emmen qua samenstelling op een aantal posities gewijzigd. Jeffrey de Visscher speelt tegen Sparta achter de spitsen en niet als rechterspits. Op die positie kiest Hake voor Hans Denissen. Eldridge Rojer begint als linkerspits.
Tegenstander Sparta is de nummer vijf van de Jupiler League, een positie die de Rotterdamse club - na de degradatie van vorig seizoen - te laag vindt. Sparta wil terug naar de eredivisie en het liefst zo snel mogelijk. De formatie van trainer Jan Everse heeft een achterstand van vijf punten op de twee koplopers, FC Zwolle en Volendam.
FC Emmen en Sparta stonden nog niet zo vaak tegenover elkaar. Slechts zes keer stond er een duel tussen Emmen en Sparta op het programma en er is een keurig balans in de resultaten. Beide ploegen wonnen twee keer en speelden ook twee keer gelijk. Op het Kasteel won Emmen in het seizoen 2003/04 voor de eerste en enige keer verrassend met 4-3. Onder toenmalig trainer Jan Olde Riekerink leek Emmen totaal weggespeeld te worden en na zes minuten stond het al 2-0. De Spartanen lieten de Drenten alle hoeken van het veld zien, maar vergaten vervolgens de score op te voeren. Emmen krabbelde terug tot 2-1 dankzij een fortuinlijke vrije trap van Jannes Wolters en stoomde na de thee naar een 2-4 voorsprong met goals van René Wessels, Dirk Jan Derksen (hij kreeg nog rood in de laatste minuut) en Ruud Berger. De andere twee wedstrijden in Rotterdam eindigden in een 1-0 nederlaag en een 0-0 gelijkspel.
Sparta-trainer kan vrijdagavond niet beschikken over zijn centrale verdedigingsduo Ruud Kras en Ruud Knol. Knol is geblesseerd aan zijn knie en Kras zit een schorsing uit na zijn rode kaart van vorige week tegen FC Zwolle. Ook rechtsachter Boakye zal niet van de partij zijn. De 25-jarige Ghanees is per direct op non-actief gesteld, omdat hij zich herhaaldelijk niet aan de clubregels heeft gehouden.
Het duel tussen Sparta en Emmen begint vrijdagavond om 20.00 uur. Radio Drenthe Sport doet live verslag vanaf Het Kasteel. Ook kunt u de wedstrijd van minuut tot minuut volgen via Twitter: www.twitter.com/drenthesport
Opstelling FC Emmen: Zeinstra, Piesche, De Groot, Zimmerman, G. de Vries; J. de Vries, Chery, De Visscher; Denissen, Ter Heide en Rojer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl