IVN maakt zich zorgen over de vleermuizen in Eelde

EELDE - Natuurorganisatie IVN in Eelde-Paterswolde maakt zich zorgen over de toekomst van vleermuizen in het gebied rondom Groningen Airport Eelde.
De gemeente Tynaarlo heeft onlangs een waslijst aan maatregelen gepresenteerd, die tegemoet moeten komen aan de vleermuizen die daar leven. Volgens IVN worden de maatregelen veel te laat uitgevoerd. IVN heeft een zienswijze ingediend bij de Raad van State. De natuurorganisatie hoopt dat Airport Eelde snel zal beginnen met de vleermuismaatregelen. Groningen Airport Eelde zegt er alles aan te willen doen om de omstandigheden van het gebied aantrekkelijk te maken voor de vleermuizen. Probleem is alleen dat nog steeds niet helemaal vaststaat of de baanverlenging daadwerkelijk doorgaat. Alle maatregelen die onomkeerbaar zijn, worden dus voorlopig uitgesteld. De luchthaven geeft aan goede contacten te onderhouden met IVN Eelde-Paterswolde en komt naar eigen zeggen zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen van IVN.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl