Pijnlijk debuut FC Emmen trainer Hake

VOETBAL - René Hake had zijn debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal ongetwijfeld anders voorgesteld, maar na negenting minuten voetbal op Het Kasteel in Rotterdam stond het toch echt 5-0 voor Sparta.
Een weliswaar geflatteerde, maar wel pijnlijke nederlaag voor de Drentse club die nu is gezakt naar de vijftiende plaats in de Jupiler League met 6 punten uit tien duels.
Natuurlijk, Sparta is een topploeg in de eerste divisie én FC Emmen bulkt al niet van het zelfvertrouwen, maar de wijze waarop de Drenten werden afgeslacht geeft wel flink wat stof tot nadenken. Met name nadat Sparta met tien man kwam te spelen zakte Emmen heel ver weg. De stand ging binnen een mum van tijd van 2-0 naar 5-0. 'Een kwestie van mentaliteit', oordeelde Azing Griever na afloop in de persruimte. De interim-trainer, die nu weer terug is in zijn oude rol als technisch manager, zag het met lede ogen aan. "Dit zit echt in onze ploeg opgesloten en het gaat er maar niet uit. Elke week gaan er wel spelers in de fout en gebeuren er de gekste en domste dingen."
Toch had Emmen op Het Kasteel niet afgedroogd hoeven worden als het de eigen kansen had benut. Eigenlijk was de grootste kans - bij de stand 0-0 - ook voor Emmen, maar Jeffrey de Visscher zag tien minuten voor rust de volledig vrijstaande Ruud ter Heide over het hoofd. Een paar minuten later scoorde Sparta wel, via Duarte die wel keurig werd bediend in de vijandelijke zestienmeter. Rustand 1-0.
Kort na rust kreeg Emmen opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen, maar Hans Denissen raakte de paal na een prima aanval over de linkerkant via Eldridge Rojer. Strootman scoorde even later wel de tweede voor de thuisploeg en daarmee leek de wedstrijd beslist. Toch kwam er weer hoop in het elftal van FC Emmen, nadat Sparta-invaller Godee een directe rode kaart kreeg na een onbezonnen overtreding op Johnny de Vries. Maar de numerieke meerderheid bleek niet aan Emmen besteed. Sterker nog, Sparta voelde zich er heerlijk bij. Het maakte dankbaar gebruik van de mentale zwakte van de Drenten en liet het net nog drie keer bollen. Voskamp, John en opnieuw Strootman zorgden voor de 5-0 eindstand. Een mokerslag voor FC Emmen en natuurlijk ook voor de nieuwe trainer René Hake. "De bereidheid om goed te verdedigen is gedurende de wedstrijd weggeëbt bij ons en dat is natuurlijk niet goed. We kregen veel te gemakkelijk de goals om de oren. Met elf tegen tien was het de bedoeling om lang op balbezit te spelen, vanuit onze posities te blijven voetballen en de bal snel van kant laat wisselen. Maar dat kwam er totaal niet uit. We werden onrustig, gaven de bal te snel lang en we liepen teveel uit de positie. Dat is onacceptabel natuurlijk."
De BV Veendam speelde met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. De enige goal van de thuisclub werd gescoord door Marnix Kolder. Door dit resultaat staat Veendam 11e met negen punten uit tien wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl