Wisselvallig Red Giants lijdt tweede nederlaag

BASKETBAL - In de promotiedivisie heeft Red Giants zijn tweede nederlaag op rij geleden. In Meppel was De Hoppers uit Hoorn met 88-109 te sterk.
Red Giants wilde zich revancheren nadat het vorige week zijn eerste nederlaag van het seizoen leed tegen mede-titelkandidaat Binnenland en begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kwart werd afgesloten met een 32-21 voorsprong. Maar na de rust vielen de Meppelers ver terug. Vooral Hoppers-speler Patrick Paydherbe was een plaag voor de Giants. De 15-voudig Nederlands international schoot alleen al tien keer raak vanachter de driemeterlijn. Uiteindelijk moest Red Giants zijn meerdere erkennen in De Hoppers een leed het zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Topschutter aan Meppeler kant was Rik van de Nes met 19 punten.