Hurry Up declasseert E&O

HANDBAL - De heren van Hurry Up uit Zwartemeer hebben in de eigen sporthal De Eendracht de vloer aangeveegd met 'grote broer' E&O.
De formatie van trainer/coach Joop Fiege won, na een ruststand van 15-8, met maar liefst 30-19. De thuisploeg speelde gedreven, scherp en met een ijzersterke discipline. De 6-0 dekking werkte uitstekend en E&O's-'tandem' Leon van Schie - Erik Huizing werd geneutraliseerd. Van Schie - gekozen tot Nederlands beste cirkelspeler van het vorig seizoen - scoorde in 60 minuten handbal maar twee keer, waarvan ook nog één vanaf zeven meter.
Erik Huizing kwam tot zes goals en werd topscorer van zijn club. Toch bleek dat de formatie van de zwaar telerugestelde trainer Arthur Langedijk te afhankelijk is van de routinier. De hoekspelers bleven onzichtbaar en ook vanuit de opbouwrij was er nauwelijks druk op de goal van Guido Rink, die sterk keepte maar ook in vorm werd geschoten door de spelers van E&O.
Hurry Up speelde goed en profiteerde dankbaar van de offday van E&O en liep - geruggesteund door een bomvolle sporthal - simpel uit naar 15-8 bij rust. De laatste drie goals voor de pauze werden gescoord door Nick Masmeijer, die ijzersterk bleek in de break outs van de thuisclub. In totaal maakte de 20-jarige jeugdinternational negen goals.
In de tweede helft consolideerde Hurry Up de voorsprong van zeven punten en kon het zelfs nog uitlopen, vooral dankzij twee domme tijdstraffen voor E&O, waarin zowel frustratie als onmacht te herkennen viel.
Door de 30-19 overwinning van Hurry Up is die ploeg nu de beste Drentse club in de eredivisie. De mannen van Joop Fiege staan derde met zeven punten uit zes duels. E&O staat 5e, met evenveel punten maar met één duel meer gespeeld. Koploper is nog altijd Volendam. De regerend landskampioen heeft de volle winst uit zes wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl