Vervolging top Seubers

AALDEN - Twee directeuren en een extern adviseur van het taxibedrijf Seubers in Aalden worden vervolgd wegens het plegen van valsheid in geschrifte.
Dat heeft het Openbaar Ministerie in Zwolle bekend gemaakt. De twee directeuren, een 34-jarige man uit Schoonoord en een 30-jarige man uit Noord-Sleen zouden geknoeid hebben met de rittenadministratie en samen met de 42-jarige adviseur uit Meppel ook met de managementsrapportages voor de gemeenten Emmen en Coevorden. Zo zou het bedrijf dubbel betaald hebben gekregen. Seubers ging vorig jaar mei failliet. Het bedrijf verzorgde het gehandicapten- en scholierenvervoer in een groot deel van Drenthe, Groningen en Flevoland. Seubers had ruim zeshonderd mensen in dienst, van wie de meesten via uitzendbureaus werkten. Directeur Erik Seubers ziet vervolging door het Openbaar Ministerie vol vertrouwen tegemoet. Volgens hem heeft hij altijd naar eer en geweten gehandeld en nooit gesjoemeld. Het OM gaat twee directeuren en een extern adviseur van het taxibedrijf vervolgen voor valsheid in geschrifte. Betrokken gemeenten zijn daardoor volgens het OM voor 3,7 miljoen euro benadeeld. De drie hangt een celstraf van zes jaar of 45.000 euro boete boven het hoofd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl