Parochie Veenhuizen moet deuren sluiten

PROVINCIE - VEENHUIZEN- Het bisdom Groningen-Leeuwarden gaat de komende tijd hard snoeien in het aantal kerken in het Noorden.
De eerste kerk die haar deuren moet sluiten is de 180-jaar oude parochie in Veenhuizen. De kerk krijgt te weinig bezoekers en vorig jaar overleed daar de pastoor. Volgens het bisdom is de kerk niet meer levensvatbaar.
De kerk werd ooit opgericht voor de gevangenen in Veenhuizen, maar die komen er bijna niet meer. Ook het aantal andere kerkgangers loopt erg terug. Per week komen er nog ongeveer 25 mensen naar de parochie, maar dat is voor het bisdom niet genoeg. In Veenhuizen is het nieuws ingeslagen als een bom, want de mensen die komen zijn vaak al jaren verbonden met de kerk.
Welke andere katholieke kerken moeten sluiten, wil het bisdom nog niet kwijt. Op 27 november komt hier meer duidelijkheid over, want dan presenteert het bisdom de onderzoeksresultaten van de Noordelijke Katholieke kerken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl