Magere overwinning FC Emmen in Erica

VOETBAL - FC Emmen heeft een magere overwinning behaald op de amateurs van SC Erica. De ploeg van de nieuwe trainer Azing Griever won met 2-0 door doelpunten van Tjaron Chery.
In de eerste helft probeerde Emmen wel druk te zetten maar kreeg de ploeg weinig kansen. Alleen Zimmerman (boogbal), en Paridaans (vrije trap) waren dicht bij een doelpunt. Na een half uur spelen was het wel raak. Tjarron Chery scoorde na een combinatie met Malenovic (1-0). De enige kans voor de thuisclub was even later voor Hidde Rog, maar zijn inzet werd knap gekeerd door FC Emmen keeper Pieter IJzerman.
In de tweede helft speelde Emmen een hoger tempo en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Richard Stolte, Guus de Vries, Eldridge Rojer, Johnny de Vries en Hans Denissen kregen goede mogelijkheden, maar moesten allen hun meerder erkennen in de uitstekend keepende Roy Lubbe van SC Erica, Bovendien had Emmen het geluk dat een afstandschot van Erica-speler Peter Oost op de lat uiteen spatte. Een kwartier voor het einde lukte het Tjarron Chery wel om de 2-0 op het scorebord te brengen. Hij scoorde op aangeven van Eldridge. Bij Emmen ontbrak spits Ruud ter Heide. Hij had nog teveel last van een hamstringblessure.
Komende zaterdag speelt FC Emmen de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de nieuwe competitie. Jong FC Twente is dan de tegenstander op het veld van DETO in Vriezenveen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.