CDA Assen wil opheldering over stilhouden ontsnapping

Eddy de Korte van het CDA in Assen.mp3
ASSEN - De CDA fractie in Assen wil weten waarom burgemeester Heldoorn pas donderdag op de hoogte is gebacht van de ontsnappingen van twee mensen uit de Forensisch Psychiatrische Kliniek.
De man en de vrouw ontvluchtten de kliniek in Assen zondag al. Ook vindt de partij dat de veiligheid van de inwoners van Assen op de eerste plaats moet komen en niet het volgen van protocollen. De landelijke opsporingsdienst KLPD is nog op zoek naar het ontsnapte tweetal. De man is veroordeeld voor een geweldsdelict. Hij zit in de laatste periode van zijn behandeling. De vrouw zat ter observatie in de kliniek.
De landelijke opsporingsdienst KLPD is nog op zoek naar het ontsnapte tweetal. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een man van 34 jaar en een 27-jarige vrouw. De man is veroordeeld voor een gewelddelict. Hij zit in de laatste periode van zijn behandeling. De vrouw wordt verdacht van een gewelddelict en zat ter observatie in de kliniek. Als de man gepakt wordt hangt hem TBS met dwangverpleging boven het hoofd. De vrouw zal bij aanhouding in voorlopige hechtenis worden genomen.
De kliniek in Assen, Justitie en Openbaar Ministerie willen verder niet inhoudelijk reageren voor onze microfoon. Zij wachten allemaal het onderzoek en de zoektocht af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl