Witterbrug even open voor schepen

ASSEN - BSB Staalbouw, de bouwer van de Witterbrug in Assen is donderdagochtend om 5.00 uur begonnen met de werkzaamheden aan de kapotte brug.
De brug werd in een kraan gehesen en daarna is het brugdek opgetakeld zodat 20 historische schepen die in de Vaart liggen konden wegvaren. De Vaart is donderdag door de werkzaamheden de hele dag afgesloten voor verkeer.
De cilinderas van de Witterbrug brak zondag af. Sindsdien kan de brug niet meer open. De twintig historische schepen die sinds zondag in de Vaart lagen konden donderdagmiddag rond vier uur één voor één wegvaren. Daarna ging het brugdek weer terug op de plaats. De bouwer van de brug neemt nu de tijd om te onderzoeken wat er met de Witterbrug precies aan de hand is. De brug blijft daarom waarschijnlijk nog wekenlang gesloten voor de scheepvaart. De schade aan de kapotte brug loopt mogelijk op tot 100.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl