Veel vreugdevuren tijdens 'rustige' jaarwisseling

ASSEN - De jaarwisseling ging in Drenthe gepaard met veel illegale vreugdevuren in de hele provincie. Politie en brandweer hebben een drukke nacht gehad, maar grote incidenten bleven uit.
Er waren relatief veel kleine brandjes. 's Avonds was dat met name het geval in de wijk Angelslo in Emmen, later in de nacht en de ochtend overal in de provincie. In Nieuweroord is een schuurtje uitgebrand, in Emmer-Compascuum heeft brand gewoed in een voormalig café en in een sloopwoning aan de Boekweitstraat in Tweede Exloërwond is de benedenverdieping afgebrand. Ook was er brand in een woning aan de Heesackers in Emmen, in een caravan in Hollandscheveld en in een vakantiewoning in Steenbergen. Bij de branden zijn geen gewonden gevallen.
Op oudjaarsdag raakte een 23-jarige man uit Zweeloo gewond toen hij bij het carbidschieten de deksel van een melkbus in zijn zij kreeg. Een 41-jarige Assenaar raakte 's nachts gewond aan zijn borst en duim toen iemand die naast hem stond vuurwerk naar hem gooide. De dader, een 31-jarige Assenaar werd gearresteerd. Hij bleek ook illegaal vuurwerk bij zich te hebben.
Bij een vechtpartij in een woning in Beilen raakte een persoon gewond. In het centrum van Assen, waar het vorig jaar uit de hand liep, ontstond halverwege de nacht nog een broeierige sfeer, maar dit escaleerde niet. In Emmen zijn vijf mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging aan de Wilhelminastraat.
Op meerdere plaatsen in Drenthe zijn vernielingen gepleegd. Dat gebeurde onder meer bij het NS-station in Beilen.
De gladheid heeft niet tot problemen geleid. Area heeft het vooral in Emmen druk gehad met sneeuwschuiven en het opruimen van vreugdevuren. Dat gebeurde in nauw overleg met de brandweer en de politie, een medewerker van Area zat in de meldkamer, waardoor er snel actie kon worden ondernomen.
Volgens de politie zijn de hulpdiensten in tegenstelling tot voorgaande jaarwisselingen nauwelijks lastig gevallen door vervelende omstanders. In totaal zijn er tien aanhoudingen verricht, maar de politie sluit niet uit dat dit aantal nog zal stijgen door latere aangiften.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl