FC Emmen pakt tweede overwinning van het seizoen

VOETBAL - FC Emmen heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. In eigen huis won de ploeg van trainer Hake met 2-1 van RBC Roosendaal. De winnende treffer werd gemaakt door Ruud ter Heide.
Vanaf het begin was FC Emmen de betere ploeg. Zeker in het eerste kwartier speelde het team beter dan de tegenstander. RBC Roosendaal hield het tempo laag en leunde voornamelijk achteruit. FC Emmen liet zich herhaaldelijk meeslepen in dit onaantrekkelijke spel. Toch kon de ploeg van trainer Hake vlak voor rust op voorsprong komen door een doelpunt van Eldridge Rojer.
Na rust werd het duel niet veel beter. Toen ook oud-Emmenspeler Niek Ripson in de 77ste minuut gelijk maakte, leek een overwinning voor FC Emmen ver weg. Maar het was Ruud ter Heide die drie minuten later met zijn zesde van het seizoen de winst veiligstelde: 2-1.
Het is voor het eerst sinds 22 maart van dit jaar dat FC Emmen een thuisoverwinning boekt.