FC Groningen vergroot problemen VVV-Venlo

e7aa9e3a302abeb3c12577cc006b23f8_wpicture1_1.jpg
e7aa9e3a302abeb3c12577cc006b23f8_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Uitgerekend tegen de club waar hij voor zijn vele verdiensten als speler liefkozend 'mister Groningen' wordt genoemd, kwam de geplaagde trainer Jan van Dijk bedrogen uit.
FC Groningen bleek in een doelpuntrijk duel een maatje te groot voor VVV-Venlo: 3-5. Tim Matavz was in De Koel de man van de wedstrijd, met drie treffers. Gonzalo Garcia en Koen van de Laak maakten de andere twee Groningse doelpunten. Bálàzs Toth, Ahmed Ahahaoui en Michael Uchebo waren trefzeker voor VVV.
Het Venlose enthousiasme won het niet van de kwaliteit van het goed ingespeelde FC Groningen. Twee keer slaagden de Limburgers erin om een achterstand goed te maken, maar na de 2-2 meteen na rust vond FC Groningen het welletjes.
FC Groningen wankelde al binnen vier minuten, na prima Venlose kansen voor verdediger Ferry de Regt en twee keer spits Ruud Boymans. Doelman Luciano da Silva hield de gasten met knappe reddingen op de been.
De aanvalsdrift van VVV leidde echter ook tot counterkansen voor FC Groningen. De ploeg van trainer Pieter Huistra profiteerde daar voor rust maar deels van. Matavz en Garcia, vorig seizoen nog uitgeleend aan VVV,
rondden een uitval naar behoren af. Dusan Tadic had het duel al vroegtijdig kunnen beslissen, maar hij zag zijn inzet via het lichaam van doelman Dennis Gentenaar over het doel zeilen. VVV kwam tussendoor op gelijke
hoogte door een prachtig afstandschot van de Hongaarse international Toth, dat via de onderkant van de lat in het Groningse doel verdween.
VVV kwam snel na rust opnieuw langszij. Nieuwkomer Ahmed Musa werd onderuit gelopen en arbiter Reinold Wiedemeijer zag de overtreding binnen het strafschopgebied. Ahahaoui verschalkte met geluk Luciano van elf meter: 2-2. Maar wederom kon VVV niet lang genieten van de treffer. Matavz (twee keer) en invaller Koen van de Laak profiteerden optimaal van geklungel in de Venlose defensie en bouwden de Groningse voorsprong uit naar 2-5.
Invaller Uchebo bracht vlak voor tijd de achterstand terug tot 3-5 en had ook de 4-5 op zijn schoen, maar doelman Luciano bespaarde FC Groningen bange slotminuten. Door de zege handhaafde FC Groningen zich op de vierde plaats, VVV blijft zeventiende. (ANP)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl