Jasper Iwema breekt schouder in Portugal

MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft zondagmiddag tijdens de GrandPrix van Portugal zijn rechterschouderblad gebroken. Op het circuit van Estoril kwam de 20-jarige drent in de eerste ronde ten val.
Eerder dit seizoen scheurde Iwema al een pees in zijn duim, waardoor hij met een brace de rest van het seizoen zou uitrijden. Maar door de zondag opgelopen schouderblessure is het voor Iwema nu al einde seizoen.
Iwema moest als 27ste starten. Hij kwam redelijk weg bij de start, maar kwam in de eerste ronde al ten val samen met concurrent Luca Marconi. De wedstrijd werd in de zevende ronde stilgelegd omdat het begon te regenen.
De race werd uiteindelijk opnieuw gestart over 9 ronden, maar Iwema kwam niet meer op het asfalt. De 125cc wedstrijd werd gewonnen door Marc Marquez.
De Moto2 klasse werd een prooi voor de Duitser Stefan Bradl. De Kampioen in deze klasse was al bekend, dat is Toni Elias, die in Portugal de finish niet haalde.
En tot slot de koningsklasse, de MotoGP. Die wedstrijd werd gewonnen door de kersverse wereldkampioen in deze klasse, de Spanjaard Jorge Lorenzo.