Iwema: 'Ook volgend seizoen in de GP'

MOTORSPORT - Jasper Iwema laat een paar uur na zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Estoril weten dat hij ervan uit gaat dat hij ook volgend seizoen gewoon actief is in de strijd om het wereldkampioenschap.
"Ja, daar ga ik vanuit. Ik heb me dit seizoen duidelijk bewezen en dat is wel te merken. Het praat veel gemakkelijker." Bij welk team Iwema aan de slag gaat is nog onduidelijk.
"Daar is het ook nog veel te vroeg voor. Er zijn verschillende opties mogelijk. Het is en blijft natuurlijk wel een dure sport en het geld ligt niet voor het oprapen in deze tijd, maar het ziet er zeker niet verkeerd uit. Toch moeten we ervoor zorgen dat we eerst het financiële plaatje rondkrijgen en dan kunnen we verdere beslissingen maken. Of ik bij mijn huidige team (CBC Corse) blijf?... Dat is afwachten, er zijn nog veel meer opties. Een Nederlands team?... Dat weet ik niet. Voor mij is op dit moment het belangrijkste dat ik bepaalde mensen om me heen kan verzamelen waarmee ik een sterk team kan vormen en bij welk team ik dan ga rijden zien we dan wel. Maar het is wel zo dat een groot deel van de groep die ik om me heen wil hebben nu ook al in het team zit.", aldus Iwema.
Iwema doet zijn uitspraken kort nadat hij is teruggekeerd uit het ziekenhuis van Lissabon, waar hij na zijn crash is behandeld. "Ik had deze keer een wat matige start en zag Marconi in de eerste bocht voor mij onderuit gaan, ik deed het even rustig aan maar voor ik het wist lag ik er zelf ook naast. Ik maakte een vreselijke klapper, een highsider. Ik vloog een paar meter door de lucht en kwam hard met mijn schouder tegen het asfalt. Ik voelde al snel dat het niet goed was en later in het ziekenhuis bleek de pijn echt ondraaglijk. Eerst dacht ik nog dat ik volgende week wel zou kunnen starten bij de afsluitende GP in Valencia, maar die hoop vervloog al snel. Zo'n crash als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Er is flink wat morfine gebruikt tegen de pijn."
Iwema, die dit seizoen in negen races punten scoorde, vervolgt: "Mijn seizoen is nu helaas voorbij maar ik denk dat we terug kunnen kijken op een goed seizoen waarin we mooie dingen hebben laten zien, met goede resultaten. Daarvoor wil ik langs deze weg het hele team en alle mensen om me heen enorm bedanken."
Volgend weekend wordt het wereldkampioenschap 2010 dus afgesloten met de Grand Prix van Valencia. "Daar is het seizoen begonnen en daar gaat het ook eindigen", laat Iwema weten. "Ik wil er dan ook gewoon naartoe ook al kan ik niet aan de start staan." De 20-jarige Drent staat op dit moment op de 16e plaats in de strijd om het wereldkampioenschap en de kans is groot dat hij het seizoen ook zal eindigen op die positie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl