Patstelling rond overname Kip Caravans

HOOGEVEEN - Rond de overname van het failliete kip Caravans in Hoogeveen is sprake van een patstelling, die curator Jeroen Reiziger dinsdag probeert op te lossen.
Hij heeft inmiddels (tijdelijk) afgezien van de aangekondigde tweede biedingsronde, omdat dit het probleem niet oplost.
Het bedrijf Boedelbak uit Hoofddorp, dat aanhangwagens verhuurt, heeft met de gemeente Hoogeveen een accoord bereikt over de koop van de grond en en de gebouwen van Kip Caravans, die buiten het faillissement vallen. Daarmee is een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid. Volgens FNV Bondgenoten ligt er een rechtsgeldige koopovereenkomst. De gemeente wil dat lopend de onderhandelingen niet bevestigen. Boedelbak had ook al een accoord met de curator over de overname van de inboedel en dacht dat de curator ook de merkrechten zou leveren.
De NOM is voor de helft eigenaar van de rechten en wil bij een overname door Boedelbak daar wl van af zien. Maar het Heerenveense bedrijf PPF, dat de ander helft van de rechten bezit, weigert tot dusver ieder bod. Het gaat om de merkrechten van Kip, Avento, Chateau, Homestar en Beijjerland. PPF schermt met een overnamekandidaat. Het zou gaan om ondernemer Steenstra van 'Mezza 9 Consultants' in Groningen.
PPF deed ook een informeel bod, maar dat was na sluiting van de eerste biedingsronde en is daarom door de curator dit afgewezen. En dus zijn er nu twee overnamekandidaten die een deel van het bedrijf bezitten. Het is dus aan de curator om dit probleem op te lossen. Zo niet, dan volgt alsnog een biedingsronde. Reiziger spreekt nu al van 45 geintresseerde FNV Bondgenoten sluit niet uit dat de curator uiteindelijk het geschil aan een rechter zal voorleggen. FNV Bondgenoten spreekt over een soap over de rug van de werknemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl