Kip Caravans maakt doorstart

HOOGEVEEN - Kip Caravans in Hoogeveen maakt een doorstart. Het failliete caravanbedrijf wordt overgenomen door aanhangwagenverhuurder Boedelbak in Hoofddorp.
Investeringsbedrijf PPF in Heerenveen wilde in eerste instantie de merkrechten van Kip Caravans niet verkopen. Maar dinsdagavond kwam er na lang overleg een einde aan de soap rond de overname van Kip. Ongeveer 40 van de 62 werknemers kunnen hun baan behouden. Met de overname is in totaal een bedrag van 2,8 miljoen euro gemoeid.
Het bedrijf uit Hoofddorp gaat kijken of de productie van aanhangwagens is samen te voegen met die van Kip in Hoogeveen. Er waren drie serieuze gegadigden voor Kip Caravans. Boedelbak kwam niet alleen met het hoogste bod, maar bood ook de beste vooruitzichten voor behoud van werkgelegenheid. Boedelbak zegt dat de nieuwe directie zich zal richten op het dealernetwerk en op de ontwikkeling en productie van een nieuwe lijn van Kip Caravans.
Of de caravanproductie in Hoogeveen begin 2011 weer opgestart kan worden is afhankelijk van de levertijd die op de benodigde onderdelen zit. Tot die tijd blijft het personeel nog even in onzekerheid. Johan Weijenberg van FNV Bondgenoten is tevreden met de overnamedeal maar voor de meeste personeelsleden van Kip breken nu toch spannende tijden aan. Want hoewel ze blij zijn dat Kip behouden blijft voor Hoogeveen, is behoud van de eigen baan de eerste prioriteit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl