Vos Mechanical in Schoonebeek failliet

SCHOONEBEEK - Het bedrijf Vos Mechanical in Schoonebeek is woensdag failliet verklaard. Het moederbedrijf, de Vos Industrial Group in Oldenzaal, had enkele dagen geleden het faillissement aangevraagd.
Het bedrijf bouwt en onderhoudt technische installaties. De oorsprong lag ooit in de gas- en oliebranche.
Volgens directeur Wout de Graaf was er veel te weinig werk en lieten betalingen op zich wachten. Hij heeft namens het moederbedrijf het personeel in een brief gemeld wel interesse te hebben in een doorstart. En dat is opmerkelijk, zegt Albert Kuiper van FNV Bondgenoten. Hij schat de schuldenlast op vijf a zes miljoen euro.
Kuiper adviseert curator Jeroen Reiziger goed te onderzoeken of overname door een ander bedrijf gunstiger is. Kuiper vermoedt dat Vos een doorstart wil met 60 procent van het personeel. Volgens directeur De Graaf is dat cijfer veel te voorbarig, maar hij bevestigt de interesse voor een doorstart, al maakt het hem ook niet uit wanneer een ander bedrijf Vos Mechanical overneemt. De Graaf had daartoe ook al bedrijven benaderd. FNV Bondgenoten houdt donderdagmiddag in Schoonebeek een bijeenkomst voor het personeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl