Juiste meldkamer moeilijk bereikbaar

PROVINCIE - RODEN - Bellers vanuit de grensgebieden van provincies komen soms bij de meldkamer van de buurprovincie terecht. Dit bleek tijdens een brandoefening in zorgcentrum De Hullen in Roden.
Receptioniste Rina IJzerdoorn belde 112 om de brandoefening te melden en kwam terecht bij de meldkamer Groningen. Terwijl ze de meldkamer in Drenthe moest hebbem. Ze heeft met de Gouden Gids op schoot zelf het nummer van de meldkamer Drenthe op moeten zoeken. Omdat het een oefening betrof, was de brandweer snel ter plaatse, maar alleen omdat ze zelf wisten dat er een oefening in De Hullen was.
Saskia Schaap van de hulpverleningsdienst Groningen vindt de situatie ernstig. "Dit mag niet voorkomen, en we moeten bekijken hoe we kunnen zorgen dat dit niet meer gebeurd."
Iedereen die met een netnummer 050 belt naar de meldkamer wordt automatisch doorverbonden naar de centrale in Groningen. Met een druk op de knop kan er dan weer worden doorverbonden naar de meldkamer in Drenthe. In dit geval is het misgegaan, omdat het slechts om een oefening ging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl