Ter Heide met FC Emmen terug op oude nest

VOETBAL - FC Emmen speelt vanavond de uitwedstrijd tegen AGOVV en hoopt de ingezette lijn - na de winst van vorige week op RBC - door te kunnen trekker.
"Als je kijkt naar de namen van beide selecties dan moet we gewoon winnen", aldus FC Emmen-spits Ruud ter Heide. De aanvoerder en topscorer van de Drentse club keert vanavond voor even weer terug bij de club waar hij drie seizoenen speelde en niet zonder succes. In 99 wedstrijden scoorde Ter Heide 51 keer. "Dat is een aardig aantal ja. We konden in die periode vrijuit voetballen en bij AGOVV heb ik wel een beetje mijn naam gevestigd. Het is leuk om er weer even terug te komen."
FC Emmen staat op dit moment op de veertiende plaats en tegenstander AGOVV staat daar één plaats boven. Beide ploegen hebben 9 punten uit 11 duels en moeten eigenlijk winnen om aansluiting te behouden met de middenmoot in de Jupiler League.
Een bezoek aan sportpark Berg en Bos betekent ook voetballen op kunstgras. Voor AGOVV dus heel gebruikelijk, voor FC Emmen is dat minder het geval. FC Emmen heeft tot nu toe 22 wedstrijden op nepgras gespeeld, uiteraard allemaal uitwedstrijden, en kwam daarin slechts vijf maal als overwinnaar uit de bus tegenover evenzovele gelijke spelen en twaalf nederlagen. In Apeldoorn is de balans echter in evenwicht. AGOVV won van de zeven tot nu toe daar gespeelde duels drie keer, FC Emmen won er ook drie en een keertje werd tot een gelijkspel besloten. "Ik moet zeggen dat ik nu meer problemen met kunstgras heb dan in mijn periode bij AGOVV", aldus Ter Heide.
Trainer René Hake heeft weinig redenen om zijn elftal na de winst op RBC door elkaar te husselen. Nieuwe blessures zijn er niet terwijl van het gebruikelijke rijtje gekwetsten Michel Poldervaart inmiddels weer op het veld traint maar nog niet aan de groepstraining deelneemt. De wedstrijd wordt geleid door Rogier Honig die zijn tweede wedstrijd in het betaalde voetbal gaat fluiten.
Het duel tussen AGOVV en Emmen begint om 20.00 uur en is LIVE te volgen via Radio Drenthe. Verslaggevers in Apeldoorn zijn Elwin Baas en Niels Dijkhuizen. Presentatie vanuit de studio is in handen van Piet Cees van der Wel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl