Wereldbekerticket voor Jacques de Koning

SCHAATSEN - Schaatser Jacques de Koning uit Meppel heeft zich tijdens het Nederlands Kampioenschap Afstanden in Heerenveen op de 500 meter geplaatst voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.
In zijn eerste 500 meter reed hij een tijd van 35.49.
Tijdens zijn tweede 500 meter was hij iets langzamer en reed hij 35.70. In het klassement leverde hem dat de vierde plaats op. En daardoor mag De Koning, ook tot z'n eigen verrassing, volgende week de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen rijden. Hij is pas in juni begonnen met trainen, hij had zelf verwacht dat hij in de top tien zou kunnen rijden. De overwinning op de 500 meter ging naar Ronald Mulder, voor Jan Smeekens en Stefan Groothuis.
Bij de vrouwen kwam Natasja Bruintjes, op de 500 meter niet verder dan een teleurstellende negende plaats in het klassement. Hierdoor loopt de schaatster uit Meppel de wereldbekerwedstrijden mis.
Marathonschaatser Willem Hut, tegenwoordig wonend in Norg, werd tiende op de vijf kilometer in een nieuw persoonlijk record. Hij reed zeven seconden sneller dan zijn voormalig beste tijd. De overwinning op de vijf kilometer ging vanavond naar een andere marathonschaatser, Bob de Vries. Hij is ploeggenoot van Willem Hut. Wouter Oldeheuvel werd tweede en Jorrit Bergsma, die ook voor het marathonteam van BAM rijdt werd derde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl