Marije Joling pakt verrassend brons in Heerenveen

SCHAATSEN - Schaatster Marije Joling uit Assen heeft op de NK afstanden in Heerenveen het brons op de 3.
000 meter veroverd en plaatste zich daarmee voor de eerste serie bekerwedstrijden van dit seizoen.
Joling had vooraf gehoopt op een plek bij de eerste vijf, maar de derde plek was ook voor haarzelf een verassing. Ze is 23 jaar, volgt de PABO in haar woonplaats en werkt in het zwembad van de Bonte Wever. Ze rijdt voor het Drentse gewest en wordt de laatste jaren getraind door Tjaard Eisses. Dit jaar sloot ook oud-schaatsster Renate Groenewold aan bij het gewest om training te geven. Zij adviseerde Joling om wat minder te gaan werken, zodat ze beter kon presteren tijdens de trainingen. Joling gaf gehoor aan die oproep.
De 23-jarige Assense reed in Thialf een tijd van 4.15,41, waarmee ze ruim twee seconden sneller was dan haar persoonlijk record. Zondag komt ze in actie op de 1.500 meter.
De winst op de 3.000 meter ging naar Ireen Wüst. Marrit Leenstra reed de tweede tijd. Linda de Vries uit Smilde werd negende. Elma de Vries uit Meppel en Janneke Ensing uit Gieten reden de 13de respectievelijk 14de tijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl