FC Groningen baas in eigen huis

877ad6e561832149c12577d300737983_wpicture1_1.jpg
877ad6e561832149c12577d300737983_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - FC Groningen blijft het uitstekend doen voor eigen publiek. De ploeg van trainer Pieter Huistra versloeg zaterdag NAC Breda met 2-1.
Het was alweer de zesde thuiszege op rij voor de noorderlingen, die in de Euroborg dit seizoen nog ongeslagen zijn. Alleen Ajax verloor deze competitie, in de eerste speelronde, niet in Groningen (2-2).
Het duel kwam al in de tweede minuut tot leven. Uit de eerste hoekschop van NAC kopte aanvoerder Andreas Granqvist de bal ongelukkig in eigen doel. Reservekeeper Brian van Loo liet het allemaal vlak voor zijn neus gebeuren. Hij was de vervanger van de Braziliaan Luciano, die wegens een knieblessure niet beschikbaar was.
NAC was nadien tot aan de rust nauwelijks gevaarlijk. FC Groningen was in alle linies de veel betere ploeg, maar verzuimde uit een aantal prima uitgespeelde kansen te scoren. Dat kwam ook door het sterke optreden van doelman Jelle ten Rouwelaar. Dankzij de 'hulp' van NAC ging de thuisploeg toch met een voorsprong van 2-1 de rust in.
Eerst maakte Gabor Horvath nogal opzichtig en onnodig hands in eigen strafschopgebied. Specialist Granqvist scoorde vanaf elk meter nu wel in het juiste doel; 1-1. Vlak voor de rust mocht de Zweed weer aanleggen nadat Milano Koenders een schot van Fredrik Stenman op zijn arm had gekregen. Granqvist benutte zijn tweede strafschop op identieke wijze: 2-1. Met een technisch hoogstandje had Gonzalo Garcia namens de Groningers in de 39e minuut nog de lat geraakt.
Na de pauze was van een Gronings overwicht geen sprake meer. NAC Breda bleef door de kleine marge geloven in een positief resultaat. Grote kansen op de gelijkmaker kregen de Brabanders evenwel niet, al was Matthew Amoah met een vurige uithaal nog wel dicht bij 2-2. Het eindsignaal was voor het weggezakte FC Groningen een bevrijding. (ANP)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl