Onzeker Heerenveen mazzelt tegen Heracles Almelo

c1126e84be9776adc12577d300743944_wpicture1_1.jpg
c1126e84be9776adc12577d300743944_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Heerenveen zat zaterdag al helemaal stuk nadat het voor de tweede keer in een thuiswedstrijd een 2-0 voorsprong bij rust had weggeven.
Heracles kwam knap terug tot 2-2, maar in blessuretijd zorgde een eigen doelpunt van Birger Maertens alsnog voor 3-2 en Friese blijdschap.
Ron Jans goochelde voor de zoveelste keer met zijn opstelling. Oussama Assaidi kreeg een basisplaats toebedeeld als schaduwspits, Michal Svec speelde als controleur voor de defensie nadat hij weken lang geblesseerd was, terwijl er op rechts weer plek was voor Luciano Narsingh.
Het was een formatie die Heerenveen een duidelijk overwicht gaf voor rust. Binnen het kwartier kreeg de ploeg twee goede kansen, maar Bas Dost, tegen zijn oude club, en Roy Beerens lieten ze onbenut.
Net over de helft van de eerste 45 minuten kwam Heerenveen dan toch op voorsprong. Assaidi legde een vrije trap op het hoofd van Michel Breuer en de aanvoerder knikte raak in de verre hoek.
Heerenveen was de bovenliggende partij, maar omdat de achterhoede nog altijd geen bijzonder degelijke indruk maakte, bleef het af en toe bibberen voor de Friese aanhang. Desondanks creëerde Heracles slechts één gevaarlijk moment toen Samuel Armenteros een bal rakelings voorlangs schoot met zijn hak.
Kort voor rust sloeg Heerenveen nog een keer toe. Narsingh en Assaidi combineerden, doelman Remko Pasveer haalde Assaidi onderuit en veroorzaakte een strafschop. De keeper mocht niet klagen dat hij slechts geel kreeg.
Beerens zette zich achter de bal. De als linksbuiten voetballende aanvaller had kort daarvoor een open kans gemist. Maar vanaf elf meter bleek hij wel trefzeker.
Wat Heerenveen al vaker overkwam dit seizoen gebeurde ook nu weer. Na rust zakte de ploeg ver weg en kon Heracles zich terugknokken. Mark Jan Fledderus raakte de paal, twintig minuten voor tijd schoot Willie Overtoom de 2-1 binnen (strafschop) en vijf minuten later was het zelfs gelijk via invaller Everton.
Het thuispubliek maakte zich al op voor het zoveelste striemende fluitconcert dit seizoen, maar dankzij Maertens actie - hij zette de voet onnodig tegen een slechte voorzet van Narsingh - kon er alsnog feest
gevierd worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl