De Treffers doet goede zaken in degradatiestrijd

b31d0ba7487f7cd5c12577d30076d385_wpicture1_1.jpg
b31d0ba7487f7cd5c12577d30076d385_wpicture1_1.jpg
TAFELTENNIS - De tafeltennismannen van De Treffers hebben in hun eerste duel in de degradatiegroep een overtuigende zege geboekt.
In Hattem werd Smash'70 met 5-2 aan de kant gezet, waardoor een eerste stap is gezet naar handhaving in de eredivisie. De ploeg uit Klazienaveen heeft de laatste plaats verlaten en heeft nu vier punten voorsprong op Pecos, dat de rode lantaarn overnam van de Drenten.
Eindelijk vielen voor de ploeg van coach Jan Vlieg alle puzzelstukjes eens goed in elkaar. Leppers deed van zich spreken in de openingspartij, de licht geblesseerde Ter Lüün vocht voor iedere bal en Verwey herstelde zich knap van eerdere nederlagen dit seizoen. Het leverde De Treffers aan het einde van de wedstrijd vijf punten op en meer lucht in de race tegen degradatie.
Smash'70 waande zich voorafgaand aan het duel min of meer al veilig, maar zag na de eerste ronde in deze poule FvT en De Treffers gevaarlijk dichterbij komen. De thuisploeg speelde zonder bezieling en De Treffers profiteerde daar bijna maximaal van. Mentaal gesterkt door de eerste zege van Leppers op De Vries, wonnen Verwey en Ter Lüün hun partijen in de verlenging. Na de 3-0 voorsprong deed Smash'70 iets terug in het dubbel, maar kon het niet voorkomen dat de Drenten zich naar een overtuigende zege speelden.
De Treffers speelt zondag 21 november in de tweede wedstrijd van de play-downs tegen Pecos. In Klazienaveen begint de wedstrijd om 14.00 uur.
(Foto: Casper ter Luun)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl