Iwema gaat rijden voor Molenaar Racing

MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema is zondagmiddag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van het Nederlandse team Molenaar Racing.
Dat betekent dat de 20-jarige Hooghalenaar ook volgend seizoen in de 125cc zal uitkomen.
Er kwam een plaats vrij bij Molenaar Racing omdat de Zwitser Randy Krummenacher vertrok. Het is voor het eerst sinds drie jaar dat er weer een Nederlandse coureur voor Molenaar Racing gaat rijden. Hugo van den Berg was in 2008 de laatste. Iwema wordt bij Molenaar Racing teamgenoot van de Spanjaard Luis Salom. Hij neemt Jan Abbink, zijn persoonlijke sponsor en manager, mee naar zijn nieuwe team.
Iwema, die dit jaar uitkwam voor het Britse CBC Corse, kende een bewogen seizoen. Hoogtepunten waren zijn achtste plaats in de GrandPrix van Tsjechie en de elfde plek in Indianapolis. Maar er waren ook dieptepunten. De laatste weken reed Iwema voor spek en bonen mee vanwege gescheurde duimpezen en zondag kon hij niet meedoen aan de GrandPrix van Valencia vanwege een gebroken schouderblad. Toch reed hij het beste seizoen uit zijn raceloopbaan. Hij wist 34 punten te verzamelen en sloot het jaar af op de zestiende plaats in het eindklassement.
Wellicht kan Iwema die prestatie volgend seizoen overtreffen door zijn overstap. Krummenacher eindigde dit seizoen op negende plaats in het eindklassement en Salom als twaalfde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl