Boswachters protesteren in Den Haag

DEN HAAG - Boswachters van Natuurmonumenten protesteren maandag in Den Haag tegen het nieuwe natuurbeleid van staatssecretaris Henk Bleker.
Bleker vindt dat er een pas op de plaats gemaakt moet worden als het gaat om de ontwikkeling van natuur.
Nieuwe plannen moeten niet worden uitgevoerd. Organisaties als Natuurmonumenten zijn daar boos over. In de Tweede Kamer wordt maandag gesproken over de natuur. En medewerkers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer zijn daarbij aanwezig.
Boswachter André Donker maakt zich veel zorgen over het beleid van Bleker. "We hebben twintig jaar kunnen investeren in heel Drenthe en veel mensen genieten daarvan. Maar dat staat nu op de tocht; de plannen voor 2018 staan op de tocht en niet alleen wordt op gekort op het budget, maar ook de doelen worden omver geworpen. Het is ons gewoon te gek"
UITKOMST DEBAT
Uit het debat in de Tweede Kamer over natuurontwikkelingsplannen bleek dat het nog niet zeker is of de herinrichting van het Dwingelderveld door gaat. Hierbij waren een groot aantal actievoerende boswachters aanwezig. Tijdens het debat zei staatssecretaris Henk Bleker dat hij zoveel mogelijk bestaande plannen overeind wil laten. Maar hij geeft daarbij aan dat hiervoor geen geld komt van de rijksoverheid. Maandag zit Bleker om de tafel met de provincies om te praten over de natuurontwikkelingsplannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl